A tegnapi temetesrol szerettem volna irni.

Tegnap temettek el azt a fiatal rendort akit nehany napja (mult csutortokon) egy terrorista agyonlott a Champs-Elysées -n. Xavier -nak hivtak a sracot es felirom, mert minden, amit feljegyzunk, potencialisan megmaradhat az utokornak.

Az utokort amugy nem ugy kepzelem mint a legtobben: levegoben repulo autokkal, kapszulakkal kaja helyett (epp ma reggel hallottam hogy Amerikaban a legujabb fogyokuras kapszula vekony emberek uruleket tartalmazza); hanem nehany tulelo formajaban. Ha ok ra tudjak tenni a kezuket arra, ami megmaradt a kulturabol, ha atjutott az emberiseg valami ujabb, borzalmas, nagyon ero tragedian amit egyebkent maganak keszit elo eppen most; es talan kivancsi arra is, elobb-utobb, milyen volt az elet Azelott, hat Xavier nevet itt olvashatjak, mint a fiatal rendoret akit egy ferfi a kocsajabol a Champs-Elysées -n kiszallva ketszer fejbe lott.

Elnezve a vilagon itt-ott de leginkabb mindenutt az elrablasok, eltunesek, gyilkossagok, merenyletek es haboruk aldozatait, a soha (elve) elo nem kerult fiatalok fenykepeit, meglepo hogy meg mindig vannak akik nem ertik, mire megy ki a jatek, az utobbi szazhusz evben az embernek hala felgyorsulva. Az Ordog nem keri ketszer, hogy az emberiseg egy resze vele egyutt mukodjon. Az arcokat nezve egyertelmu hogy az Egykori Fenyhozo nem az atlag emberekre pazarolja draga idejet, hanem a Host of Seraphim-bol veszi el a legertekesebbek eletet. Mikaël hadseregeben az a legnagyobb baj, hogy a legtobb emberben nem tudatos, hogy o oda tartozik; mert mielott kibonthatna magat, meghal vagy legalabbis ugy osszetorik, hogy hasznalhatatlan katona lesz belole. Marpedig a katonaknak tudniuk kellene, hova tartoznak es miert viszik vasarra a boruket. Luciferei tudjak, csak nem hiszik el.

Xavier egy ujabb veszteseg, maganak es azoknak, akik szerettek; de mindenki masnak is. Mar nem fogja latni, amit mi esetleg meg igen. Mar nem fog reszt venni a Nagy Haboruban ami talan mar elkezdodott; ami bizonyosan elkezdodott, anelkul hogy tudnank rola.   

Amikor meg lehetett, egy ragyogo napsuteses delutan a SDC egyik lepcsosoran ulve, miutan J. es Nath. elszivarogtak az egyutt szivott cigi utan, beszelgettem Szipivel arrol, fel-e a halaltol. Azt felelte hogy nem, mert a vilagon a legfontosabb, amit teszel, a masok szolgalata. Ha masokat szolgalsz, tisztan allhatsz Isten ele. Akkor egy bennem atcikazo villam fenyenel meglattam ujra, miert szeretem ot annyira, meg akkor is, ha sosem fogja igazan tudni. Mert o tudja, hogy ki mellett harcol es miert. Egyenes. Nyitott. Remelem, eltelik meg egy kis ido, mire Luci felfedezi hogy korrumpalhatna vagy akar el is torolhetne ot a fold szinerol; amit egyebkent oly sokakkal tesz ebben a pillantban is.